Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Karlstadprofessorn Emma Engdahl om utmaningarna i dagens dejtingkultur och det vanligaste misstaget människor gör när de dejtar. Foto: SVT

Kärleksprofessorn från Karlstad i nytt dejtingexperiment på SVT

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det premiär för SVT:s nya vetenskapsreality-serie Bästa dejten, där fyra singlar ska få hjälp att hitta kärleken på nätet. En av experterna som medverkar i programmet är Emma Engdahl, som är professor i sociologi vid Karlstads universitet.

I programmet kommer experterna mäta och utvärdera vad som händer med antalet matchningar och likes när deltagarna bygger om sina profiler, men också hur de mår när de förändrar sina dejtingrelaterade beteenden.

– Jag tror att det här behövs. Det blir lite handfasta råd och knep men man får också följa med på en intim resa, säger Emma Engdahl som är känd under smeknamnet kärleksprofessorn.

Svår dejtingkultur idag

Enligt henne är det en enorm skillnad att dejta idag jämfört med tidigare. Inte minst på grund av alla dörrar som dejtingapparna öppnar upp för.

– Det är en stor utsatthet och osäkerhet att dejta idag. Man är utbytbar och många vill bara ha något för tillfället och inte binda sig.

Hör kärleksprofessorn berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.