Karlstads Lisa Rengärde jublar under en match mot Pixbo i oktober. Foto: Bildbyrån

Karlstad IBF lämnar SSL

Publicerad

Karlstad IBF:s styrelse har beslutat att damlaget ska lämna Svenska innebandyförbundets högsta liga, SSL, för att i stället ansluta till utbrytarligan Premier Floorball League.

– Dagens situation är ohållbar, Svenska innebandyförbundets toppstyrning och illa förvaltade utvecklings- och marknadsföringsarbete av SSL har nått vägs ände, säger klubbens ordförande Fredrik Olsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Krisen inom SSL har pågått under flera år och flera klubbar har stått redo att starta en fristående liga utanför Svenska innebandyförbundets regi. Parterna är nämligen inte överens om hur pengafördelningen ska göras mellan förbunden och klubbarna samt hanteringen av de kommersiella rättigheterna.

– Tillsammans med Föreningen Premier Floorball League och övriga föreningar som väljer att ansluta ska vi nu staka ut vägen mot framtidens innebandy. Vi känner stor tilltro och tillförsikt till att vi har fattat rätt beslut i denna svåra fråga, säger Fredrik Olsson.

”Äntligen kommer vi vidare”

Beslutet fattades redan under onsdagen men det var först under torsdagskvällen som spelartrupperna informerades om beslutet att lämna SSL.

– Jag har varit med på möten i snart fem år om denna fråga och äntligen kommer vi vidare. Svensk elitinnebandy är en produkt som man kan göra så mycket mer med än vad som görs idag, men då behöver vi förutsättningar och medel för det, säger Peter Karlsson som är sportchef på damsidan inom KIBF.

Beslutet innebär att Karlstads innebandydamer kommer att spela i Premiere Floorball League från och med nästa säsong.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer