Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Omkring 2000 motionärer deltog i Karlstads stadslopp Foto: Ulrica Olsson/SVT

Karlstads stadslopp lockade tusentals löpare

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 2 000 entusiastiska motionärer gav sig på lördagen ut på Karlstads gator i Karlstads stadslopp, Götajoggen eller någon av barntävlingarna Karlstads minilopp och Karlstads minimilopp.

– Det är väldigt många efteranmälningar, så jag vet inte exakt hur många som deltar idag, men intresset har ökat för varje år sedan pandemin, säger Johan Engberg, klubbchef på IF Göta som arrangerar tävlingarna.

Anna Lidberg från Karlstad är en av alla motionärer som ställer upp i helgens tävling.

Loppet ger motivation

– Det här är det första loppet jag ställer upp i som vuxen. Jag kände att jag behövde komma igång och springa och kände att jag behövde lite motivation till det genom att vara med i ett lopp, säger hon.

Alfred Källsmyr från Lysvik är däremot van vid motionslopp. Han deltar i flera varje år.

– För mig är det jätteviktigt att ha ett lopp att se fram emot. Själva träningen är inte så rolig, men jag gillar verkligen att vara med i sådana här lopp, säger han.

Vinnaren på Karlstads stadslopp som är 10 km, blev i herrklassen Jesper Lundberg, som sprang på 30:04 och Lovisa Modig i damklassen, som klockade in på 34:56.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.