Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till höstterminen börjar 160 nya utbytesstudenter på Karlstads universitet. Samtidigt pågår arbetet med att försöka locka hit fler studenter från andra länder, berättar Fredrik Carlsson, internationell koordinator på universitetet. Foto: Björn Jansson/SVT

Karlstads universitet arbetar för att få in fler utbytesstudenter

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads universitet vill locka till sig fler utbytesstudenter – och den här höstterminen har de kunnat välkomna 160 studenter från länder runtom i världen till sina föreläsningssalar.

Bakom varje utbyte ligger en lång process, förklarar Fredrik Carlsson, internationell koordinator på universitetet.

– De börjar söka vid sitt hemuniversitet ett till ett och ett halvt år innan de kommer hit. För oss börjar processen redan i februari då vi skickar ut information till våra partneruniversitet.

Ser över kursutbudet

De kommer att fortsätta arbetet med att locka fler och fler utbytesstudenter till Karlstad, säger Fredrik Carlsson.

– Vi tittar hela tiden på att utveckla vårt kursutbud, bredda utbudet på kurser på engelska och anpassa de kurser vi har så att de bättre följer de studieplaner som potentiella utbytesstudenter är intresserade av.

De länder som skickar flest utbytesstudenter till Karlstad

Tyskland           64

Frankrike           27

Spanien             19

Nederländerna   12

Japan                 5

Italien                 5

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.