• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Nu kan mattestudenterna på KAU få både svensk och japansk examen. Foto: SVT

KAU-studenter får japansk matteexamen

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads universitet inleder ett samarbete med Kanazawa University i Japan. Ett avtal om ett projekt som ska ge matematikstudenter en dubbel kandidatexamen från både Sverige och Japan har skrivits under.

Vårt arbete är att utbilda studenter så att de är bra rustade när de tar sin examen och vi ser nu att efterfrågan på personer med höga kunskaper inom beräkningsmatematik ökar. Kanazawa Univeristy är experter inom området och vi är därför otroligt glada över samarbetsavtalet med dem, förklarar Adrian Muntean, professor i matematik på Karlstads universitet, i ett pressmeddelande.

Startar 2019

Den nya utbildningen kommer att ha inriktningen beräkningsmatematik och har som mål att starta hösten 2019. Studenterna på programmen gör kortare utbyten under utbildningen samt ett utbytesår. Även lärarna kommer göra utbyten på respektive universitet.

Lätt att dela erfarenheter

– Japan har en lång historia inom vetenskap och matematik. Samarbetsavtalet möjliggör att vi på ett enklare sätt kan ta del av deras erfarenheter och kunskaper samtidigt som vi delar med oss av våra, säger Adrian Muntean.

Projektet finansieras av ett bidrag från Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlstads universitet

Mer i ämnet