Foto: TT

Stort intresse för ny lärarutbildning

Uppdaterad
Publicerad

Många har visat intresse för den nya lärarutbildningen i Karlstad. 193 personer, varav 110 i första hand, har sökt till de 30 utbildningsplatser som finns.
– Vi är glada över att få så många sökande till den här nya formen av grundlärarprogrammet, säger Jessica Eriksson, dekan för lärarutbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

I höst startar en ny lärarutbildning för årskurserna 4 till 6 på Karlstads universitet, KAU. Studenterna kommer att vara studier med arbete. Flest sökande har Lindesberg och Hammarö kommuner.

– Upplägget med studier varvat med arbete ute i verksamheten gör att studenten får möjlighet att omgående omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken. Efterfrågan på behöriga lärare är stor och lärarbristen förväntas öka under kommande år. Att hitta nya former för lärarutbildning är viktigt, och jag vill särskilt lyfta fram den samverkan som finns mellan kommunerna och universitetet, något som vi fortsätter att jobba vidare med, säger Jessica Eriksson.

Juristprogrammet populärast

Totalt har 29 567 personer sökt Karlstads universitets program och kurser inför hösten. Den populäraste utbildningen med flest sökande är Juristprogrammen med 3 682 sökande, varav 344 i första hand.

– Vi är fortsatt ett starkt och stabilt lärosäte med många förstahandssökande. Att både våra nya och etablerade program lockar kvalificerade sökande är ett kvitto på att vi är ett bra lärosäte, säger Anne-Christine Larsson Ljung, universitetsdirektör vid Karlstads universitet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlstads universitet

Mer i ämnet