Se de tomma korridorrummen som Karin Jonsell, KBAB, menar inte är attraktiva för dagens studenter. Foto: SVT

Här står 65 studentbostäder i Karlstad tomma – trots bostadskö

Uppdaterad
Publicerad

65 studentbostäder står just nu helt tomma hos Karlstads Bostad AB, KBAB. Och det kommer bli fler – på hemsidan ligger 128 lediga bostäder ute eftersom nuvarande hyresgäster har sagt upp sina kontrakt.

Det är korridorsrummen som är överrepresenterade bland de tomma bostäderna.

– Studenter i dag vill inte bo tillsammans med personer de inte känner. Därmed har vi en produkt som inte är helt attraktiv, konstaterar Karin Jonsell, chef för marknad och kund hos KBAB.

Omsättningen på korridorsrummen är hög. Det är vanligt att studenter bor där tillfälligt, innan de hittar permanent boende. Därav kan de trots allt fylla en funktion för nya studenter, menar Karin Jonsell.

De lägenheterna hyrs ut

Att KBAB:s boenden inte motsvarar vad som efterfrågas av studenterna bekräftas även av styrelseordförande Andreas Pettersson (C).

– Det har byggts mycket studentlägenheter Karlstad där man byggt med rätt produkt och får lägenheterna uthyrda.

Många i vanlig kö

Efterfrågan på vanliga lägenheter är fortsatt hög. Dessutom är det många som står i KBAB:s ordinarie bostadskö.

– Vi har haft vetskap om de tomma bostäderna ett tag och måste titta närmare på hur det kan åtgärdas, säger Andreas Pettersson.

Se de tomma korridorrummen och hör Karin Jonsell och Andreas Pettersson berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.