• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det har brunnit i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Kevins pappa, Patrik Skog. Foto: SVT

Kevins pappa: Kommer ta tid att bearbeta

Publicerad

– Jag har trott på en version i 20 års tid och nu plötsligt kommer en ny version som man ska ta till sig. Det handlar om att ge den informationen tid och låta allt smälta in, säger Kevins pappa Patrik Skog till SVT.

Under tisdagen meddelade åklagare Niclas Wargren att de båda bröderna som varit misstänkta för mordet på fyraårige Kevin Hjalmarsson i Arvika avskrivs från misstankarna.

Han meddelade samtidigt att det är tveksamt om dödsfallet över huvud taget är kopplat till ett brott.

– Det blir en helt annan grund att stå på om det visar sig att det var en olycka. Då är det åtminstone inte någon som har mördat Kevin, säger Patrik Skog.

Kommer ta tid

Han förklarar att det kommer att ta tid att bearbeta de nya uppgifterna.

– Det blir en annorlunda sanning nu eftersom det här med mord verkar gå bort och att det handlar om en olycka istället.

Tror du att du någonsin kommer få veta vad som hände Kevin?

– Man får hoppas på det. Om det skulle visa sig att det var en olycka då får man ju försöka bearbeta den delen också. Det är så nytt alltihopa att det är svårt att smälta.

– På sikt tror jag att det här ger en mer stabil grund att stå på, säger Patrik Skog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet