Kjell fick första sprutan för ett år sen: ”Trodde det skulle gå över rätt så fort”

Publicerad

På måndagen är det exakt ett år sedan som den första dosen vaccin delades ut i Värmland. Kjell Johansson, som bor på Ruds trygghetsboende i Karlstad, var en av de första som fick sprutan. Nu har han fått tre.

– Det trodde jag absolut inte, säger han.

Men öppenvårdschefen i Region Värmland, Madelene Johanzon, är inte lika förvånad över hur länge pandemin har pågått.

– Det ska jag nog ärligt säga, att jag hade kunnat tänka att det kunde bli på det här viset. Det är ju ett virus som har drabbat oss och virus kan bete sig på lite olika vis, säger hon.

Coronaviruset i Värmland

Hur många doser det kan tänkas bli i slutändan resonerar hon kring i klippet ovan.

Nya vaccinationslokaler

Efter nyår skalar regionen upp sina vaccinationslokaler igen, efter att de gamla stängdes ner i september.

– I och med att restriktionsläget ändrades hade vi inte längre tillgång till exempelvis Löfbergs arena och CCC i Karlstad. Där ville man ju ha andra verksamheter, mer normala typer av verksamheter, kan man säga. Vi hade gärna haft tillgång till dem även under hösten, men det har vi inte haft, säger Madelene Johanzon.

De vaccinationsmottagningar som öppnar efter årsskiftet kommer ligga på Västerlånggatan 35 i Kristinehamn, Älvkullegymnasiet i Karlstad och i Torsby flyttar mottagningen in i sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet