• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Rävlanda i Härryda kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Juhani Verkkoperä (SD), Eivor Lindberg (KD), Per Henning (M), Peter Farrongton (M) och Mikael Lind (C) presenterade det nya Storforsstyret. Foto: SVT

Klart: SD och C tar plats i Storforsstyret – historiskt maktskifte

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka som ska styra Storfors kommun de kommande fyra åren: En koalition mellan Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Arbetsnamnet sägs vara ”Omstart Storfors”.

– Det är historiskt, säger Per Henning (M).

Tillsammans samlar de en majoritet i fullmäktige och ekonomin uppges vara den stora gemensamma fråga. Det ska bli ordning i kommunen som i flera år har dragits med underskott.

– Vi måste få till en realism i pengahanteringen, säger Juhani Verkkoperä (SD).

Inget kommunalråd

Som sista kommun i Värmland att presentera ett nytt styre kallade M, KD, C och SD slutligen till pressträff på måndagen. Men något nytt kommunalråd presenterades inte. Förstenamnet på det största partiets lista, Stefan Valentin Larsson (M), var inte där.

Det är dock redan klart vem som ska få högsta posten men det kommer presenteras senare, enligt Per Henning som hållit i förhandlingarna från Moderaternas sida.

Socialdemokraterna har lett kommunen sedan den bildades 1972. Det är med andra ord en dröm som går i uppfyllelse för högersidan. För Centerpartiets del innebär det dock samarbete med Sverigedemokraterna och ordet ”samarbete” får Mikael Lind (C) att skruva på sig en aning.

– Ja, vad ska man säga...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.