Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klasskompisarna gör vad de kan för att stoppa utvisningen – se mer om namninsamlingen i videon. Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

Klasskamrater på Tegnérskolan startade namninsamling för utvisningshotade systrarna

Uppdaterad
Publicerad

Senidas klasskompisar Tegnérskolan i Säffle engagerar sig i utvisningen och har startat en namninsamling som över 500 personer har skrivit under.

– Jag hoppas med hela mitt hjärta att namninsamlingen ska kunna hjälpa, säger Saga Larsson.

När de fick besked om utvisningen, bara några dagar innan den skulle verkställas, startade klasskamraterna en namninsamling. De vet inte i dagsläget inte hur länge namninsamlingen kommer pågå, men när de har fått in tillräckligt med namn ska de lämna in listan till Migrationsverket.

– Jag tycker det är väldigt fel att de väljer att utvisa två oskyldiga tjejer som inte gjort något fel. De är här, går i skolan och försöker leva ett vanligt liv och så får de ett sånt här besked. Jag tycker det är hemskt, säger Meja Mattsson Antonsson.

Migrationsverket menar att det finns olika skäl till att systrarna fått avslag. De anser bland annat att de inte vet vem som har vårdnaden om systrarna.

– De behöver återvända till Bosnien och söka uppehållstillstånd från hemlandet, säger Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.