Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar pastorn Glenn Andersson mer kring beslutet och varför kyrkan engagerar sig Foto: Elin Johansson/SVT

Pastorn engagerar sig för att systrarna Senida och Edita ska få stanna i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Glenn Antonsson är pastor i Pingstkyrkan i Säffle och kämpar för att de utvisningshotade systrarna Senida och Edita ska få stanna i Sverige.

– Jag känner att kan man göra något, så ska man göra allt man kan för att det ska bli en ändring, säger Glenn Antonsson.

Förutom att Glenn Antonsson försöker vara ett stöd till familjen har han även varit i kontakt med handläggaren på Migrationsverket och skickat en skrivelse.

– Jag har läst alla papper och när man läser akten känns det som Migrationsverket inte vet vad de fattat beslut på. Tjejerna ska komma ner till ett land och till en pappa som inte är intresserad och som i princip tar avstånd, säger Glenn Antonsson.

Migrationsverket menar att det finns olika skäl till att systrarna fått avslag. De anser bland annat att de inte vet vem som har vårdnaden om systrarna.

– De behöver återvända till Bosnien och söka uppehållstillstånd från hemlandet, säger Jesper Tengroth, presschef på Migrationsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.