Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör butikschefen Anders Wassén och miljöstrategen Henric Barkman berätta om varför de vill skriva kontrakt för klimatets skull. Foto: SVT

Företagare i Karlstad erbjuds att skriva klimatkontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads kommun skriver klimatkontrakt med lokala företag och organisationer. Redan första dagen idag var flera företag intresserade av att teckna ett avtal. En av företagarna som skrev på idag är Anders Wassén, butikschef på Colorama.

– Det blir ett åtagande, någonting att falla tillbaka på, säger han.

Ett lokalt klimatkontrakt är ett avtal om att ansluta sig till initiativet Klimatneutrala Karlstad 2030 och vara en del av resan mot ett klimatneutralt Karlstad.

Genom att skriva ett kontrakt visar företagen att man står bakom målbilden för ett klimatneutralt Karlstad och att man antar klimatutmaningar för sitt företag eller sin organisation som regelbundet följs upp.

– Klimatkontrakt är ett sätt att jobba tillsammans, en slags gemensam plan för hur vi ska klara klimatomställningen i Karlstad, säger Henric Barkman som är miljöstrateg vid Karlstad kommun.

I klippet kan du höra företagaren Anders Wassén och miljöstrategen Henric Barkman berätta om varför de vill skriva kontrakt för klimatets skull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.