Polisens presstalesperson Lars Hedelin berättar om gripandet. Foto: SVT/privat

Klotter med olaga hot på flera ställen i Karlstad – kvinna anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har anhållits misstänkt för att ha klottrat på flera byggnader i Karlstad. Texten på klottret har bland annat innehållit hot om att människor ska skjutas ihjäl.

Under tisdagsmorgonen togs en kvinna i 20-årsåldern in till polisförhör och under eftermiddagen anhölls hon och är nu misstänkt för olaga hot, skadegörelse och hets mot folkgrupp, enligt polisen.

Kvinnan nekar till brott och det är oklart vad hon skulle haft för motiv.

– Det verkar vara en allmän aversion mot myndigheter, polis och vissa idrottsföreningar, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Fem platser nerklottrade

Första fallet av klotter upptäcktes natten till i måndags på Karlstad Innebandyarena. På tisdagen kom ytterligare anmälningar om klotter från Löfbergs arena, Sundsta-Älvkullegymnasiet, Kronoparksskolan och gångtunneln mellan Brigadmuseet och polishuset.

Hör Lars Hedelin berätta om vad som ledde till gripandet av kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.