Foto: TT

Knivbråk i Grums

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en stökig nyårsafton på många håll i landet. I Grums slutade ett bråk mellan flera personer med att två personer fördes till sjukhus. En av dem är allvarligt skadad. Tre personer har gripits.

Knivmisshandeln ska ha inträffat i Grums vid 03.30-tiden i natt.

– En person är skadad med någon form av stickvapen. En annan har en huvudskada. Båda är förda till sjukhus, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till Aftonbladet.

Från Centralsjukhuset i Karlstad meddelades på måndagskvällen att tillståndet för den knivskurna mannen är livshotande. Han har knivskador i bröstkorg och buk och vårdas på intensivvårdsavdelningen. Polisen hittade tre avbrutna knivar på brottsplatsen. Två av knivbladen satt i mannens kropp, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Under måndagen meddelade polisen att tre män i 20-årsåldern har gripits. De är både målsägande och misstänkta. På något sätt har de brutit sig in i lägenheten.

– Det ska ha varit fem personer i lägenheten. Vi har också hittat en golfklubba som eventuellt kan ha använts vid misshandeln, säger Per Viker, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, till NWT.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och grovt hemfridsbrott.

LÄS MER: Raketer och smällare avfyrade mot polis

Slagsmål och fylla

Totalt har det varit ett tiotal fall av misshandel i länet under natten och sju personer har omhändertagits för fylla i Karlstad och Kristinehamn, uppger polisen för NWT.

Trafikolyckor

Flera trafikolyckor inträffade under gårdagskvällen bland annat på E18 i Karlstad vid avfarten till Kronoparken där två personbilar frontalkrockade. I nuläget har vi inga uppgifter om skadeläget för de inblandade i olyckan.

Blåsigt väder

Det har blåst en del i länet också och träd har på flera håll blockerat vägarna. Träd har också blåst ner på elledningar och orsakat strömavbrott bland annat i Kil och Torsby där totalt runt 600 av Ellevios kunder varit utan ström under gårdagskvällen och natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.