Daniel Schützer lämnar sina uppdrag för Svensk Travsport med omedelbar verkan Foto: SVT

Kommunalrådet Daniel Schützer (S) behandlade häst med bränning – anmäls till ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård

Publicerad

Kommunalrådet och veterinären Daniel Schützer (S) behandlade en travhäst med bränning. Nu har länsstyrelsen anmält honom till ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Veterinären och kommunalrådet i Årjäng, Daniel Schützer (S) behandlade i mars sin travhäst efter en tävling på Färjestad. Behandlingen han utförde var en så kallad bränning på grund av en gaffelbensskada. Metoden som användes rekommenderas inte inom modern hästsjukvård, han anmäls nu därför av länsstyrelsen till ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Nämnden ska pröva om Daniel Schützer bör få en disciplinpåföljd.

– Jag har ingen kommentar i nuläget utan kommer att svara ansvarsnämnden när de kontaktat mig, säger han till SVT Nyheter Värmland.

Lämnade uppdrag i styrelsen

I april meddelade Schützer även att han lämnade sitt uppdrag i styrelsen för Svensk Travsport till följd av den uppmärksammade behandlingen han utförde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer