Christian Karlsson och Robin Dahlén. Foto: SVT

Kommunen tackar ja till möte om Kevinfallet

Uppdaterad
Publicerad

Idag tackade Arvika kommun ja till ett gemensamt samtal med bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén samt deras advokat Stefan Liliebäck.

I samband med att Stefan Liliebäck lämnade in en utredning om Kevinfallet till kommunen bjöd han också in till ett gemensamt förhandlingsmöte med förhoppningen att parterna ska nå en uppgörelse om ekonomisk kompensation utan att det blir en rättslig process.

Nu har har Arvikas kommunchef Hans Karlsson tackat ja till mötet.

Ville ha mer tid

– Det känns bra att Arvika kommun återkom så snabbt med besked om att tacka ja till vår inbjudan. Vårt initiala datum var satt till 30 augusti, men Arvika Kommun vill ha mer tid för att gå igenom utredningsrapporten, vilket vi kan förstå och därmed är en ny tid för möte satt till 13 september 2021, vilket vi accepterat, säger Stefan Liljebäck i ett pressmeddelande.

Han meddelar även att familjen Karlsson-Dahlén är nöjd med beskedet och ser fram emot mötet i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.