Torsbys kommunens gatuchef Henrik Johansson säger att han ställer sig bakom kraven på någon form av åtgärd som gör trafikmiljön säkrare. Foto: SVT

Kommunen reagerar: ”Så här kan vi inte ha det!”

Uppdaterad
Publicerad

Torsby kommun har inte sagt nej till fartdämpande åtgärder på väg 62 i Ambjörby som Trafikverket gör gällande i ett besked till ortsbon Linnea Uddström.
– Vi vill ha en lösning som ökar säkerheten, säger både kommunalrådet och gatuchefen.

Fartsyndarna på 62:an gör att ortsborna i Ambjörby och intilliggande byar lever farligt när de rör sig vid vägen. Det här är både kommunen och Trafikverket medvetna om, men hittills har ortsborna inte fått gehör för sina önskemål om fartdämpande åtgärder eller gång- och cykelväg.

Nu säger kommunens gatuchef Henrik Johansson och kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) att de självklart ställer sig bakom kraven på någon form av åtgärd som gör trafikmiljön säkrare.

– Vi tycker absolut att man måste dämpa hastigheten. Så här kan vi inte ha det, säger gatuchefen.

Tar avstånd från Trafikverkets påstående

Trafikverket äger väg 62 och därför ligger bollen hos dem, påpekar både gatuchefen och kommunalrådet.

– Det är Trafikverket som är väghållare och det är de som bestämmer vad de vill ha för fartdämpande åtgärder på sin väg, säger Henrik Johansson.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.