Kommunstyrelsen har sagt sitt i moské-frågan Foto: TT

Kommunstyrelsen: Ja till moské på Rud

Den har varit het och omdebatterad. Frågan om en moské på Rud i Karlstad. Kommunstyrelsen valde på tisdagseftermiddagen att godkänna detaljplanen – nu väntas slutgiltigt beslut i kommunfullmäktige nästa månad.

Förslaget på detaljplanen möttes i höstas av ovanligt många synpunkter från allmänheten, merparten negativt inställda till planerna.

Kommunledningskontoret valde för ett par veckor sedan att inte ta ställning i frågan eftersom de ansåg den vara av principiell karaktär, utan överlät beslutet till politikerna.

Redan innan beslutet talade allt för att politikerna skulle säga ja till förslaget. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet har sagt ja medan Moderaterna och Kristdemokraterna har sagt nej.

Frågan om en ny moské i Karlstad har diskuterats i många år och tomten som nu är aktuell på Rud har kommunen anvisat till Islamiska kulturföreningen som sedan 2015 betalar hyra för den. Kommunfullmäktige ska slutligen avgöra frågan på mötet i juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébygge i Karlstad

Mer i ämnet