Konsum Värmland: 137 anställda får lämna sina jobb

Uppdaterad
Publicerad

Det var i april som Konsum Värmland aviserade att organisationen och administrationen skulle ändras om och 160 personer varslades. Nu står det klart att 137 personer får lämna jobbet.

Det är de anställda inom anläggningarna på Orrholmen i Karlstad som berörs, skriver Konsum Värmland i ett pressmeddelande.

– Vi styr själva över vårt sortiment men tillsammans med Coop Sverige Logistik blir vi effektivare i den totala varuhanteringen. Beslutet ökar möjligheterna att redovisa ett positivt rörelseresultat men tyvärr får det konsekvenser för ett antal av våra duktiga medarbetare, säger Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson.

Konsum Värmland

– Vi har haft en lång och omfattande process med de fackliga parterna. Inom administrationen har vi samtliga, med undantag av VD, fått söka om våra tjänster, genomgått tester och intervjuer samtidigt som referenser har tagits. De som tyvärr tvingas lämna sina jobb har också fått individuell information med närvaro av både fack och ledning samtidigt som man erbjudits olika omställningsprogram.

43 tjänstemän och 94 kollektivanställda får lämna arbetet.

Konsum Värmland Bageri, Värmlandschark och butikerna omfattas inte av uppsägningarna. Totalt arbetar runt 340 personer på Orrholmen i dag, och 1.312 årsanställda arbetar totalt inom Konsum Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konsum Värmland

Mer i ämnet