Konsum Värmland stänger butiker

Uppdaterad
Publicerad

Tre butiker stängs och 30 tjänstemän varslas om uppsägning. Det meddelade Konsum Värmland idag.

De butiker som ska läggas ner är Coop Konsum Skogsgatan i Kristinehamn, Coop Konsum Deje och Coop Konsum Skrantahallen i Karlskoga. Beslutet togs av Konsum Värmlands förvaltningsråd och beslutet följer det förslag som lämnades i september utom när det gäller butiken i Degerfors som räddas.

– Vi har fört förhandlingar med fastighetsägare och kommunen. Nu har vi lösning där vi kan krympa butiksytorna. Kommunen drar om trafiken så vi får en förbättrad trafiksituation och tillgänglighet. Då ser vi att vi kan driva butiken vidare i någon form. Exakt hur det blir får vi återkomma om, säger kommunikationschef Klas Olsson.

Nu inleds arbetet med att avveckla butikerna. Det ska vara klart 26 november. 17 anställda berörs och förhandlingar inleds inom kort om med facken.

Enligt Konsum Värmland skälen till nedläggningarna flera: butikerna har visat minusresultat en längre tid. De är tätortsbutiker samtidigt som Konsum Värmland prioritera sina landsortsbutiker.

Samtidigt varslas samtliga 30 tjänstemän inom den centrala administrationen. Hela administrationen ska omorganiseras. Hur många tjänster som ska bort är inte klart:

– Bakgrunden är att vi har färre butiker, vi har sålt Domus optik och Värmlands chark är nu en direkt del av koncernen. Det föranleder att vi kan spara på administrationen, säger kommunikationschef Klas Olsson

Det arbetet ska vara klart om fyra månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer