Kraftig nedskräpning efter studentfest

Publicerad

Under den gångna veckan har det pågått så kallade nollningar för studenterna vid Karlstads universitet. Det har lett till kraftig nedskräpning, bland annat på Gubbholmen i Karlstad.

– Det är kostsamt att städa upp efter dem, konstaterar Erik Lisshammar som är koordinator vid Karlstads kommuns teknik- och fastighetsförvaltning.

Så sent som under måndagen var stora delar av Gubbholmen belamrade med skräp. Ölburkar, papptallrikar och allsköns bråte hade lämnats kvar efter att studenter festat på ön.

– Vi har på grund av Corona haft väldigt begränsade aktiviteter tidsmässigt i år. De här nedskräpningarna är något som skett utanför våra arrangemang och är något som vi inte kan ta ansvar för, säger Barsha Yilmaz som är vice ordförande i Karlstads studentkår.

Hör kommunens kritik och kårens förklaring i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.