En kraftledning har återigen blivit nedriven när en lastbil åkt från omlastningscentralen i Torsby med kranen uppfälld. Foto: Räddningstjänsten Torsby

Kranbil har kört in i elledning i Torsby

Uppdaterad
Publicerad
En lastbil med kran har kört in i en elledning vid Bergebyvägen i Torsby nära E45:an. Området spärrades av och E45:an fick stängas av en knapp timme.
– Ingen person har skadats, uppger polisen.

Olyckan inträffade på onsdagsförmiddagen när lastbilen lämnade omlastningscentralen utan att kranen var nedfälld. Ledningen ligger delvis på marken. Chauffören kunde komma ur lastbilen efter att strömmen stängts av.

Trafiken på E45:an stoppades för reparationsarbeten med ledningarna men kunde öppnas igen strax efter klockan halvtolv.

– Det är en 10kV- ledning som har rivits ner och det drabbar 130 kunder som blev utan ström, säger Jonatan Björck på Ellevios pressinformation. Det finns ännu inte någon prognos när ledningen kan vara åtgärdad.

Har hänt tidigare

En liknande olycka inträffade på samma plats för en månad sedan. Det hände även för några år sen.

– 2014 tror jag det var. Då hände precis samma sak, säger räddningsledare Johan Westh.

Han anser att säkerheten bör förbättras.

– De som driver omlastningscentralen bör nog sätta upp ett varningssystem ganska omgående så att lastbilschaufförerna blir uppmärksammade på när kranen är i uppfällt läge, säger Johan Westh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer