Kultur – Här är årets vackraste bok

Uppdaterad
Publicerad

Elisabeth Jacks Svantesson svarade för årets vackraste värmländska bok.

Hennes bok Vinterblomster utsågs till den allra vackraste i konkurrens med drygt 20 andra värmländska utgåvor under 2011.

I bedömningen av vilken bok som är den vackraste ser man till helheten, allt från omslag till typsnitt, papperskvalitet och tryck vägs in när juryn gör sitt val.

Juryns morivering till vinnaren 2012:

”Vackert anpassad layout som framhäver bokens innehåll. Drömmen om något vackert infrias både estetiskt och känslomässigt. De broderade vantarna följer en gammal tradition som här presenterats på ett modernt sätt. Bra balans mellan pappersutrymme, bild och text. En fröjd för ögat är bokmärkesbandet med text, som förstärker det gedigna hantverket. Att få äga ett par Dalbyvantar är det man

önskar efter att ha sett denna ?uppenbarelsebok.”

Årets vackraste bok utses av Föreningen värmlandslitteratur. I årets jury har Marie Söhrman, Barbro Järliden och Eva Fredriksson ingått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.