Foto: Räddningstjänsten i Torsby

Kvinna åtalas för mordbrand i Vitsand

Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern åtalas nu för att ha anlagt brand i en herrgårdsliknande byggnad i Vitsand i början av augusti. Byggnaden totalförstördes i branden.

Det var vid tretiden på natten den 6 augusti som räddningstjänsten fick rycka ut till en brand i en herrgårdsliknande byggnad i Vitsand, norr om Torsby. När de kom fram var branden redan fullt utvecklad och räddningstjänstpersonalen fick koncentrera sig på att förhindra spridning. Det var extremt torrt i markerna och rådde totalt eldningsförbud när branden härjade.

Kvinna åtalas

Det misstänktes tämligen omgående att branden orsakats av den kvinna som bodde i huset. Nu åtalas hon också för mordbrand. Enligt åtalet ska två av räddningstjänstens rökdykare ha sett både tändvätska och tändstickor i det rum där branden startade och det framgår också att kvinnan köpt tändvätska ett par veckor innan branden. I åtalet anges också att det ska ha brunnit på den aktuella adressen tidigare. Då fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brinnande bil som stått utanför det nu nedbrunna huset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.