Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det finns totalt 26 målsägande kvinnor i sugardaddy-målet – i klippet berättar advokat Elisabeth Massi Fritz att hon är ”helt övertygad om att det finns ett mörkertal”. Foto: SVT

Kvinnornas målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz om stora sugardaddy-målet i Värmland

Publicerad

Under onsdagen vittnar den första kvinnan av totalt 26 målsägande i rättegången mot den så kallade sugardaddyn. En man i 60-årsåldern i västra Värmland står åtalad för bland annat våldtäkt och bedrägeri.

– Många har velat ha en långvarig relation med den här mannen, säger målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz, som företräder en stor del av kvinnorna i målet.

Hör advokat Elisabeth Massi Fritz berätta om varför kvinnorna träffade mannen och om varför hon tror det finns fler som utsatts för mannen.

Kvinnorna fick enligt åtalet kontakt med mannen via en sugardatingsajt. De stämde träff, han bokade tågbiljetter till kvinnorna och hämtade dem vid stationen. Sen körde de till mannens hem i västra Värmland.

Uppgörelsen mellan kvinnorna och mannen ska ha varierat, enligt Massi Fritz. Ibland ska det ha handlat om umgänge, i vissa fall skulle kvinnan sälja sexuella tjänster.

– Jag vill understryka att även den personen som har avsikt att sälja sex kan ju bli utsatt för våldtäkt, det är ingen skillnad enligt lag. En våldtäkt är en våldtäkt, säger målsägandebiträdet.

Mannen som är åtalad för våldtäkt, bedrägeri och köp av sexuella tjänster nekar till alla anklagelser om våldtäkt men erkänner köp av sexuella tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.