Lägesrapport efter 12 mil

Publicerad

Tolv mil har Anders Olsson nu simmat nerför Klarälven och det går fortare än väntat.

Han började i måndags i Höljessjön och målet är Karlstad. På fredagskvällen gick han upp vid Stackerud efter att ha simmat två mil i 16-gradigt vatten.

Det är inte varmt i vattnet och kölden är fortfarande det största orosmomentet i simprojektet. Hittills har de fått in pengar så att det räcker 14 mil, till Edebäck. Det är ungefär halva sträckan, men det kommer in mer pengar varje dag.

Kommer du klara att simma hela vägen till Karlstad?

– Ja, det ska jag. Har jag bestämt mig för något så ska jag dit också, fast det är jobbigt.

Men det är inte bara envishet som driver Anders Olsson. Projektet, som heter Wild water challenge, är till för att samla in pengar till en fond med målet att hjälpa och stötta funktionshindrade personer på olika sätt. För tio kronor simmar Anders en meter. Både företag och privatpersoner har hittills bidragit.

Simutmaningen väcker intresse och folk samlas vid älvkanten och på broar för att följa Anders Olsson på vägen mot Karlstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Wild water challenge

Mer i ämnet