Den påbörjade byggnationen på Skutberget lär få vänta ytterligare en tid. Foto: SVT

Lekplats på Skutberget: Nämnden överklagar domstolens beslut

Publicerad

Karlstads stadsbyggnadsnämnd överklagar Mark- och miljödomstolens beslut att upphäva strandskyddsdispensen för det redan påbörjade lekplatsbygget på Skutberget.

– Frågan är ju i grund och botten vad som stör allmänhetens tillträde. Var går gränsen? Vid ett picknickbord? Det måste vi reda ut nu, annars blir det stopp på många ställen i Karlstad, säger nämndens ordförande Erik Nilsson (KD).

Strax före jul kom domen från Mark- och miljödomstolen, som gav föreningen Skutbergets wenner rätt: det finns inte tillräckliga skäl för att frångå strandskyddet. Men, nu vill nämnden att saken prövas igen, i högre instans.

– Det är ju inga träd som har tagits ner. Den står ju av en anledning närmare vattnet så att man som förälder ska kunna ha uppsikt, säger Erik Nilsson.

”Klubb av män”

Han tycker alltså inte att allmänhetens tillträde till stranden hindras av äventyrslekplatsen. Nu räknar han med att den kan bli klar tidigast 2023, om den får lov att byggas, vill säga.

– Jag blir inte riktigt klok på vem som i framtiden ska få vara där ute. Det är en liten klubb av män, mest, som ska få vara där, säger han.

”Struntprat”

En tydlig vink till Peter Sörensen (KPL), som varit drivande i att överklaga strandskyddsdispensen.

– Är det någonting det är mycket av, så är det barn där. Det är ju till för barn och vuxna. Det andra är politiskt struntprat. Är han en sagofarbror?, svarar Peter Sörensen och fortsätter:

– Vill de lägga mer pengar på att fightas om något som i mina ögon är tämligen klart, låt dem hållas. Jag kan bara se att man inte klarar av sitt uppdrag vad gäller strandskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.