Efter anmälan till både polisen och länsstyrelsen är lekplatsbygget satt på paus. Foto: SVT

Lekplats polisanmäldes – förundersökning läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Den första februari i år polisanmäldes äventyrslekplatsen på Skutberget då den misstänktes utgöra ett miljöbrott. Nu läggs förundersökningen ner.

Anmälan gjordes av kommunpolitikerna Peter Sörensen, Karlstadspartiet Livskvalitet, och den partilöse Göran Svensson, då det fanns misstanke om att lekplatsbygget stred mot strandskyddet vilket skulle kunna utgöra ett miljöbrott.

Förundersökningen läggs ned

Polisen startade en förundersökning. Men nu, cirka en månad efter anmälan, meddelar polisen att de lägger ned förundersökningen.

Orsaken bakom den nedlagda förundersökningen är att det inte går att bevisa att ett uppsåtligt brott begåtts och det finns inte bevis för att någon varit straffbart vårdslös.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet ser du hur bygget av den kommunala lekplatsen framskrider. Foto: SVT

Länsstyrlesen kräver strandskyddsdispens

Men än är det inte klart hur det kommer gå för äventyrslekparken på Skutberget, då en anmälan även gjorts till länsstyrelsen.

Enligt stadsbyggnadsförvaltningen krävs ingen strandskyddsdispens för lekplatsbygget. Men länsstyrelsen gör en annan bedömning.

Karlstad kommun har därför i efterhand sökt om strandskyddsdispens och ärendet ska behandlas under stadsbyggnadsnämndens nästa nämndsmöte. Kommunen planerar även att överklaga länsstyrelsens beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer