Foto: SVT

Lerin får nationellt eldsjäls-pris för sina lärlingar

Uppdaterad
Publicerad

Lars Lerin vinner det nationella Visa vägen-priset för sitt program ”Lerins lärlingar”. Priset delas ut av Samhall och Lerin blir andra värmlänningen på raken som får priset.
– Ja, det vet du väl att det är väl roligt, men jag vet inte om jag är en riktig eldsjäl, säger Lars Lerin.

Priset delas ut för elfte året i rad. Förra året gick priset till journalisten, föreläsaren och värmlänningen Joanna Halvardsson från för sitt arbete med att sprida kunskap om NPF-diagnoser.

”Engagemang och medkänsla”

Lars Lerin får priset Årets Eldsjäl 2019 för sitt program ”Lerins lärlingar” i SVT där ungdomar med funktionshinder får utveckla sitt skapande.

Motiveringen lyder:

För den här eldsjälen handlar det aldrig om att göra gott, utan bara om att göra det som är naturligt. Att tro på människors talang och att frigöra deras förmågor – för att det är smart, berikande och bra för alla. För att det är självklart.

Med engagemang och medkänsla sprider eldsjälen en värme som får andra människor att växa, brinna och utvecklas som människor. Ett engagemang som smittar av sig och når hela vägen hem i stugorna.

– Konstigt att man ska få pris för att man umgås med folk som är annorlunda. Jag har inte gjort så mycket mer än den här TV-grejen. Jag trivs jättebra ihop med mina lärlingar. En eldjsäl är jag i mitt arbete, säger Lars Lerin till SVT Nyheter Värmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lärlingarna i Brasilien

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer