Foto: SVT

Lerins lärlingar har satt färg på Karlstad

Publicerad

– Man ska aldrig kasta kärleken i en papperskorg, slår Birgitta Corbell fast. Hon är en av kostnärerna som visade upp sitt verk idag när det var vernissage för papperskorgskonstverken. Kärleksdikter, humor, blommor och musik är några av konstnärernas teman som kommer möta skräpkastare längs Västra Torggatan i Karlstad framöver. 

Idag sattes de upp – papperskorgarna som ska göra det lite roligare att slänga skräp i Karlstad. Tretton deltagare i kommunens dagliga verksamhet, även kända från TV-programmet Lerins lärlingar, har fått i uppdrag att måla papperskorgar som ska pryda Västra Torggatan.

De målade papperskorgarna är en del i ”Pilotprojektet Västra Torggatan”, som handlar om att hitta nya arbetssätt och samverkansformer för att göra stadsmiljön roligare.

Foto: SVT

”Ska vi måla dem?”

Wanja Asplund, projektledare på Vård- och omsorgsförvaltningen berättar att reaktionen i gruppen först blev lite avvaktande när de fick frågan om uppdraget.

– De såg framför sig de här lortiga, avskavda och bedrövliga papperskorgarna och sa ska vi måla på dem?

Foto: SVT

När de sedan fick veta att de skulle måla på nya rena papperskorgar blev det gladare miner.

– Vi har haft jätteroligt under de tre onsdagar vi har hållit på och de blev verkligen unika. Var och en fick göra precis vad de ville.

”Glada och nyfikna”

Och hon tror att de tretton färgglada papperskorgarna kommer att göra intryck.

– Jag tror folk kommer stanna till och bli lite glada och nyfikna, det kommer nog överraska både karlstadsbor och turister. 

Lerins lärlingar kan du se på SVT Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer