Nyamko Sabuni och partistyrelsen vill ha en borgerlig regering, även om det krävs stöd från SD. Det är något Liberalerna i Värmland och ordföranden Niklas Wikström stödjer. Foto: TT/SVT

Liberalerna i Värmland går på Sabunis linje

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Värmland har bestämt sig för att gå på partiledaren Nyamko Sabunis linje och gå till val för att få en borgerlig regering i Sverige – även om den blir beroende av Sverigedemokraternas stöd.

 – Vi har haft en process de senaste veckorna och alla lokalföreningar i Värmland har tagit ställning. En majoritet tycker att det är ett bra förslag från partistyrelsen, säger Niklas Wikström, förbundsordförande för Liberalerna i Värmland.

Liberalernas partistyrelse beslutade om att gå till val 2022 med målet att ingå i en borgerlig regering, även om den kan behöva stöd av Sverigedemokraterna.

Nu på söndag ska representanterna i det så kallade partirådet avgöra om partistyrelsens förslag också ska bli Liberalernas politik och nu har alltså Liberalerna i Värmland bestämt sig för att gå på partistyrelsens linje på partirådet efter att ha haft många möten i frågan.

I klippet ovan berättar Niklas Wikström anledningen till det värmländska beslutet, splittringen inom partiet och sin syn på ett eventuellt samarbete med SD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.