Anders Viking Pettersson, distriktsordförande i Liberala ungdomsförbundet, i Värmland Foto: SVT

Ungliberalerna i Värmland vill ha Birgitta Ohlsson

Uppdaterad
Publicerad

Liberala ungdomsförbundet i Värmland ställer sig bakom Birgitta Ohlsson (L) när hon nu utmanar Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna.

– Vi har sett Westerberg-effekten, jag tror vi kan se en Ohlsson-effekt där vi kan få ett stort stöd bland nya väljare och även få nya medlemmar som kan bidra till vårt parti, säger Anders Viking Pettersson, distriktsordförande i Liberala ungdomsförbundet, i Värmland.

Birgitta Ohlsson (L) berättade igår att hon är villig att ta över partiledarposten. Det är femton månader kvar till valet och partiet väljer partiledare på sitt landsmöte till hösten. Men ANders Viking Pettersson (LUF) har redan sin kandidat klar för sig:

– Hon är en mycket mer modern politiker som ser den konflikten som finns idag mellan folk som vill ha öppenhet och de som vill ha slutenhet. Jan Björklund är lite mer gammaldags där det är mer höger-vänster konflikt med Brigitta Ohlsson är mycket mer den nya typen av Liberaler som se öppenheten som den största fighten idag.

LÄS MER: (L) i Värmland avvaktar i partiledarfrågan

I Värmland förlorade Liberalerna sitt riksdagsmandat i förra valet, ett mandat som ungdomsförbundet tror man kan få tillbaka med Ohlsson som partiledare:

– Vi måste få tillbaka det 2018. Och för det krävs det att partiet nationellt lyfter sig. Värmland ligger under rikssnittet och då måste vi ha en partiledare som kan vända siffrorna och det är åt Birgitta Ohlsson jag anförtror det uppdraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.