Foto: Niclas Brunell/SVT

Lugn stämning på skolan trots hotet

Uppdaterad
Publicerad

Poliser och låsta dörrar mötte eleverna på SG/Broby i Sunne i morse efter hotet.

– Det allvarliga är naturligtvis att det kommer ett sånt här hot och man kopplar givetvis till det som skett både i Sverige och utomlands. Det är ofelbart att det dyker upp såna tankar och vi måste ta det på allvar, säger Ronnie Palmquist, rektor på SG/Broby.

Under morgonen informerades elever och personal:

– Jag informerade om vad som hade hänt på flödet i sociala medier där det här hotet dök upp. Jag informerade också om de åtgärder som vi har vidtagit under dagen.

Hur länge kommer det att vara polisbevakning på skolan?

– Det kan vara hela dagen om vi bedömer det men troligtvis så kommer vi att avblåsa det tidigare än så.

Vad har du fått för reaktioner från lever och lärarare?

– Jag har inte hunnit pratat med så många elever och jag vet inte heller hur många elever som valt att stanna hemma men jag kan tänka mig att det finns de som har gjort det. De elever jag har pratat med upplever jag inte att det finns någon rädsla eller så. Personalen tar det också på rätt sätt. De har fått information och jobbar vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.