Foto: Färjestad

Magnus Nygren talar ut om helgens bråk

Uppdaterad
Publicerad

Nu uttalar sig Färjestads Magnus Nygren om helgens händelser där han bland annat ska ha kallat en person ett rasistiskt glåpord.

– Vi har försökt att ha lagavslutning på en restaurang i stan, med trevligheter såklart. Med det kom många konfrontationer och folk tycker saker, fullt förståeligt. Avslutades på väldigt tråkigt sätt med en dispyt, och jag klarar inte att välja rätt ord, jag slänger ur mig ett fruktansvärt ordval, säger Färjestads lagkapten Magnus Nygren på FBK:s hemsida.

Ett vittne filmade delar av händelsen där Magnus Nygren kallade en person ett rasistiskt glåpord och det också utbröt fysiskt bråk. SVT Nyheter Värmland har sett filmen där det rasistiska ordet hörs tydligt. Man ser också att ett mindre slagmål bryter ut, men inte vilka som slåss.

Läs mer: Sportprofil i blåsväder

Magnus Nygren säger i videosändningen på hemsidan att han bara har sig själv att skylla.

– Jag är djupt ångerfull, jag vill be om ursäkt, till alla som tagit sig illa vid. Jag tar ansvar för vad jag gjort och hoppas att andra tar ansvar för vad de gör. Vad jag gjort är inte okej, jag önskar att jag hade det ogjort, säger Magnus Nygren.

Kommenterar inte knytnävsslag

Enligt tidigare uppgifter till Värmlands Folkblad ska Magnus Nygren också slagit en person i ansiktet, men det är inget varken han eller FBK:s vd Stefan Larsson kommenterar.

– Det här är inget Färjestad BK står bakom, vi tar kraftigt avstånd från agerandet. Det kommer att få konsekvenser, men det är en intern dialog vi har, säger Stefan Larsson.

Klubben uppmanar också de som blivit utsatta i bråket att höra av sig.

– Jag skulle gärna vilja se honom i ögonen och be om ursäkt. Jag hoppas att folk kan tycka att det är bra gjort att stå rakryggad och inte sticka undan med något, säger Magnus Nygren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.