Mamma anmäler sjukhuset för dotterns död

Publicerad

Hennes 27-åriga dotter sökte vård flera gånger för andningsbesvär och fick medicin, men blev inte bättre. Till slut tillkallades ambulans, men dottern togs inte med in till sjukhuset.

– Här begås ett stort misstag som kostar min dotter livet en knapp vecka senare, skriver mamman i anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Händelseförloppet som mamman beskriver i anmälan inträffade i Forshaga i somras. Hon skriver att ambulanspersonalen rekommenderade dottern att söka vård på egen hand om tillståndet förvärrades. När hon väl gör det, får hon medicin och blir hemskickad igen.

Sedan drabbas dottern av hjärtstopp i hemmet och blir inskriven på intensivvårdsavdelning i Karlstad. Kort därefter dör hon.

Region Värmland har inte själva upprättat någon Lex Maria-anmälan och det återstår att se om IVO kommer kräva svar på vad som hänt från regionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer