Mamman om Arvikas ursäkt: ”Rimmar illa”

Uppdaterad
Publicerad

Mamman till de båda pojkar som felaktigt pekades ut som ansvariga för femårige Kevin Hjalmarssons död i Arvika för över 20 år sedan är positiv till att Arvika kommun ber om ursäkt för det som pojkarna utsattes för. Men hon är fortsatt kritisk till att kommunen inte vill ta på sig något ansvar.

Efter dagens besked att Arvikas kommunstyrelse ber bröderna Karlsson och Dahlén om ursäkt för den utsatthet och de upplevelser som hela familjen upplevt och fortfarande upplever är pojkarnas mamma, Annika Karlsson, bara delvis nöjd.

– Jag har fått lära mig, och det har jag också lärt mina barn, att ber man om ursäkt så har man gjort fel och det tar man också ansvar för, säger hon.

Fallet Kevin

”Rimmar illa”

Det hon reagerar mot är att kommunen vägrar medge att socialtjänsten begick några fel i samband med den omfattande processen kring utredningen av hennes söners påstådda ansvar för femårige Kevin Hjalmarssons död.

– Det rimmar illa att de ber om ursäkt för det vi utsatts för men samtidigt säger att det inte begåtts några fel, säger hon.

Under onsdagen ska Annika Karlsson, hennes söner och övriga berörda familjemedlemmar träffa företrädare för Arvika kommun för att diskutera dagens beslut i kommunstyrelsen.

SVT söker Arvikas kommunalråd Peter Söderström (S) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Kevin

Mer i ämnet