Man begärd häktad för spädbarnsmord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern begärs häktad misstänkt för mord på en flicka vid ett asylboende i Sunne.

Det var förra helgen som den fem månader gamla flickan kördes från ett asylboende i Sunne kommun in till Centralsjukhuset i Karlstad.

Polisen fick via sjukvården veta att ett spädbarn kommit in till sjukhuset och att läkarkåren misstänkte att allt inte stod rätt till.

Misstänkt bebismord i Sunne

– Läkare trodde inte skadorna hade uppkommit genom en olyckshändelse, har åklagare Barbro Brännlund tidigare berättat för TT.

Ung man anhölls

En kvinna i 30-årsåldern anhölls misstänkt för mord på bebisen. Kvinnan häktades på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Kvinnan själv nekar till brott.

En man i 20-årsåldern anhölls misstänkt för mord i samma ärende under onsdagskvällen. På lördagsförmiddagen begärdes han häktad skäligen misstänkt för mord. Häktningsförhandling kommer hållas i polishuset i Karlstad under söndagen.

Enligt NWT ska åtal mot kvinnan vara väckt den 7 juli men åklagare Barbro Brännlund uppger till tidningen att hon inte kommer hinna göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt bebismord i Sunne

Mer i ämnet