Sveriges försvarförmåga ökar inte som det är tänkt Foto: TT

Många militärfordon – men inget krig

Uppdaterad
Publicerad

Tro inte att det är krig på gång om du skådar militärfordon på värmländska vägar under helgen. Fordonen är på på väg mot en NATO-övning i Norge som startar den 25 oktober.

Fordonen färdas via Skövde och Mariestad på riksväg 26, och forsätter därefter via E 18 och riksväg 61 upp mot Charlottenberg.

De militära kolonner som passerar Sverige är från Finland, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Storbritannien, Frankrike och USA. I varje kolonn är det mellan 10 till 15 fordon, både lastbilar och så kallade upplastade stridsfordon.

Fordonen passerar under en längre tid men nu under helgen kommer extra många passera samtidigt. Än så länge verkar transporterna dock flyta på utan några större problem på vägarna i Värmland.

– Det har inte rapporterats några olyckor eller incidenter i samband med transporterna så här långt, säger Christina Hallin, presstalesperson Polisen region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.