Foto: SVT

Många reaktioner efter Kevin-dokumentären

Uppdaterad
Publicerad

Avskyvärt. Rättsvidrigt. Barnmisshandel. Maktmissbruk. Helt horribelt. Jag blir illamående.
Efter att den tredje och sista delen av SVT:s dokumentärserie om mordet på 4-årige Kevin i Arvika sändes i går kväll har mejlboxar och sociala medier exploderat med kommentarer och tankar.

Många av SVT Nyheter Värmlands tittare och följare har i olika kommentarer skrivit om sina känslor och upplevelser efter dokumentären. Många, många är upprörda, arga, rädda och ledsna.

”Det är så vidrigt så jag orkar nästan inte titta!”, ”Jag har gråtit flera gånger under programmen”, ”Blir arg så jag skakar” och ”Det värsta man sett på länge”, är några av kommentarena.

Bra att det granskas

Här har förhörsledaren Ingrid Harrysson visat på en teckning för Robin att Kevin hade blåmärken på halsen när han hittades död. Foto: Polisens förhörsvideo ur dokumentärserien Fallet Kevin

Flera tittare tackar SVT och tycker att det är bra att dokumentären har visats och att fallet granskats.

”Ni journalister behövs så väl så att dessa oegentligheter kommer fram i ljuset!!”, ”Så bra att vi som bor i Arvika fick se hur detta gick till” och ”All credd till redaktionen som grävt fram detta”, skriver några.

Av kommentarerna förstår man att dokumentären verkligen berört. Folk skriver att man har sovit väldigt oroligt efter att sett programmet, någon beskriver hur man inte klarade av att se hela dokumentären utan var tvungen att ta en paus och en annan av våra följare säger att hon hade behövt samtalsterapi efter att ha sett detta.

”Rena skräckfilmen, fast i verkligheten”, är en annan kommentar i flödet.

Vill se att pojkarna får upprättelse

I stort sett alla som kommenterat lider med pojkarna som står anklagade för mordet och tycker att de borde få både en ursäkt och en rejäl skadeståndsersättning.

Foto: SVT

Många är också väldigt kritiska mot polisutredningen, mot polisledningen och mot förhören av pojkarna. En av kommentarerna lyder:

”En fullständigt hjärtskärande historia både för barnen som förhörts och Kevins familj som drabbats av en undermålig utredning”.

Tron på ett rättssäkert Sverige grusat

Flera följare känner sig oroliga för om man verkligen kan lita på det rättsamhälle vi har.

Robin och Christian.

”Kan man över huvud taget lita på Svenska rättsamhället?”, ”Det är inget annat än tortyr! Vilket brott mot mänskliga rättigheter!”. Kommentarer som är formulerade på det här sättet återkommer i flödet på våra sociala medier.

Många väcker också frågan om det nu är så att pojkarna är oskyldiga – vem var var det då som dödade Kevin?

Stor medkänsla

Och att det finns medkänsla bland människor runt om i hela landet framgår också.

”Mitt hjärta gråter, mina ögon gråter, för er alla, jag skakar av sorg och gråt, och kan inte göra något för pojkarna som idag är vuxna men måste leva med detta hemska reste av sina liv.”

LADDA NER VÅR APP: Så får du dina lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Kevin

Mer i ämnet