Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet om vilka problem vädret ger busstrafiken samt hur kommunen jobbar för att få bort isen från gatorna. Foto: SVT

Många stadsbussar inställda i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Många stadsbussar i Karlstad är inställda under måndagen. Enligt Värmlandstrafik är ett 20-tal fordon av totalt cirka 70 på verkstad.

– Många av bussarna är på verkstad, det är en kombination av den extrema kylan och det svåra underlaget i Karlstad, det har varit knaggligt att köra och det har slitit på bussarna, säger Ingela Larsson, kommunikationsstrateg på Värmlandstrafik.

Besvärligt väderläge

Från kommunen har man kört för fullt för att få bort snön, men läget försvårades av att det kom stora mängder snö och is som sedan frös.

– Vi kom inte ända ner till asfalten utan det blev kvar en liten hinna med is som nu orsakat det här underlaget vi har på många ställen, berättar Adam Pettersson som är gatuingenjör på Karlstad kommun.

Många upprörda hör av sig till kommunen

Personalen på gatuenheten får också ta emot många samtal och mejl från folk ur allmänheten som är upprörda över snöröjningen.

– Det är väldigt svårt för oss när det är en sådan här vädersituation. Vi har stenkoll på vädret, har förberett oss och gör allt vi kan, säger Pettersson.

Inställda SJ-tåg

Även flera av SJ:s tåg har ställts in, mellan Karlstad-Oslo och Karlstad-Stockholm ställs flera avgångar in under dagen på grund av fordonsbrist. För regionaltågen är vissa av turerna mellan Karlstad och Torsby under dagen ersatta med buss på grund av fordonsbrist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.