Hör hör 13-åriga Lucas Nordmark berätta i klippet om varför han besöker mottagningen och hör tf enhetschef Ingrid Persson berätta om varför drop-in mottagningen är viktig. Foto: SVT

Många unga i Karlstad vill vaccinera sig på drop-in

Uppdaterad
Publicerad

Det var flera hundra ungdomar som passade på att vaccinera sig på drop-in-mottagning på Karolinen i Karlstad under lördagen.

– Det känns lite nervöst, säger Lucas Nordmark, som väntat i 20 minuter på att få komma in.

Under lördagen erbjöds en drop-in-mottagning på vaccinationsmottagningen på Karolinen för alla ovaccinerade samt för vissa 12-15 åringar i Karlstadsområdet. Det gällde framför allt elever vars skolor erbjuder en första dos vaccination från vecka 48 eller senare.

Hör tf enhetschef Ingrid Persson berätta i klippet varför drop-in mottagningen är viktig och hör 13-åriga Lucas Nordmark berätta om varför han besöker mottagningen.

Coronaviruset i Värmland

I resten av länet ser det lite olika ut vad gäller möjligheterna för extra vaccination för ungdomar.

– Gå gärna in på 1177.se, där finns det sammanställningar över vaccinationsmottagningar och öppettider, säger Ingrid Persson.

Totalt delades det ut 280 doser vaccin under lördagens drop-in.

Hur mycket påverkar kravet på covidpass vid större evenemang vaccinationsviljan hos de yngre?

– Något kanske och det kanske påverkar även de vuxna tror vi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet