Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Judith Furuberg varför hon tyckte det var kul att få ta med egen mat till skolan. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Matlådor istället för skollunch på Hammarö – trots avblåst strejk

Uppdaterad
Publicerad

Hammarö kommun serverar ingen skolmat under torsdagen trots att Kommunals strejk blev avblåst. Istället fick eleverna ta med egna matlådor.

– Det är kul att få välja mat själv, säger Judith Furuberg, elev på Götetorpsskolan.

Anledningen till att det inte serveras skolmat är att kommunen hade avbeställt leveranser i tron om att strejk skulle bryta ut. Det dröjer dock inte länge innan det serveras skolmat igen.

– Det gäller bara idag, imorgon drar vi igång som vanligt igen, säger David Sjöö, tf rektor på Götetorpsskolan.

Inte heller i Arvika kommun serveras mat, varken på torsdagen eller fredagen för gymnasielever. Där ger skolan ekonomisk ersättning så att eleverna kan äta.

Kommunalrådet inför strejken

SVT pratade med Hammarös kommunalråd Solweig Gard (S) innan strejken blev avblåst under onsdagen. Se vad hon sa om situationen i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har varit blandade reaktioner från vårdnadshavare inför strejken enligt Solweig Gard (S). Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.