Första dagen på mellandagsrean vrd lugn i Mitticity i Karlstad. Foto: SVT

Mellandagsrean är igång – så såg det ut i Karlstad centrum

Uppdaterad
Publicerad

Mellandagsrean har börjat och ser som så mycket annat annorlunda ut i år. På gallerian Mitticity i Karlstad har butikerna förberett sig för att göra shoppingen coronasäker.

Trots Folkhälsomyndigheten och regeringens vädjan om att ställa in mellandagsrean är den igång i Mitticity i Karlstad. Men butikerna har vidtagit åtgärder för att undvika trängsel . Och marknadsföringen av rean har minskats för att göra shoppingen mer coronasäker.

– Det är inte förbjudet att ha en mellandagsrean, här har många valt att skylta ner rean och sprida ut den i butiken, säger Ann-Sophie Redfern, centrumchef Mitticity.

Coronaviruset i Värmland

Köer uppstår

Skyltar och trängselansvariga ska se till att det inte blir för trång i butikerna. Men vid några tillfällen har köer uppstått utanför butiker när ett visst antal släpps in och folk måste vänta.

– Då har vi varit snabba på att vara där och styra upp och se till att det inte blir någon trängsel, säger Ann-Sophie Redfern.

Se hur det såg ut inne i Mitticity gallerian i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet