Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du vilka vägar som är mest olycksdrabbade i Värmland. Foto: SVT

Midsommartrafiken i Värmland – så ser prognosen ut

Publicerad

Midsommarhelgen är en av de mest olycksdrabbade helgerna på året enligt polisens trafikenhet. Trafiken brukar vara särskilt intensiv på E45 och väg 26.

– Det är ofta de som används, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Årets midsommarhelg ser inte ut att bli något undantag jämfört med tidigare år. Därför uppmanar Bengt Olsson trafikanter att inte vara stressade och köra när man känner sig sliten.

– Man behöver ha med sig energi, det är inte bara bilen som ska vara tankad.

Olycksdrabbad period

Under sommarperioden ökar risken för svåra olyckor i trafiken. I Värmland är de mest olycksdrabbade vägarna E18 genom Karlstad samt väg 61 genom Arvika, där inträffade 20 respektive 17 olyckor under sommarperioden mellan 2018 och 2023.

– Vi vill gärna ha en nolla i kolumnen när det gäller allvarligt skadade och omkomna. Ta det lugnt och var utvilad, säger Bengt Olsson.

Inga beläggningsarbeten

Bara i Värmland så ska totalt 23 mil väg beläggas med ny asfalt under sommaren. Däremot så kommer det inte vara några arbeten med vägarna under midsommarhelgen.

– Vi gör det för att störa trafiken så minimalt det bara går, säger Bengt Olsson.

Olyckor under sommaren i Värmland

I statistiken nedan så kan du se de fem mest olycksdrabbade sträckorna under sommartid i Värmland. Statistiken är tagen från juni – augusti mellan 2018 och 2023:

E18 genom Karlstad – 20 st
Väg 61 genom Arvika – 17 st
E18 genom Kristinehamn – 15 st
E45 genom Sunne – 13 st
Väg 61 genom Kil – 12 st

Källa: If/Transportstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.