Mikael Bergenheim lämnar jobbet som slutenvårdschef. Foto: SVT, Region Värmland

Mikael Bergenheim lämnar jobbet som slutenvårdschef vid Region Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Bergenheim ska sluta sitt uppdrag som chef för slutenvården i Region Värmland och börja jobba som kirurg igen. Det var NWT först med att rapportera om.

– Jag har haft ett möte med min chef och förklarat mina skäl till varför jag på egen begäran vill sluta, men de skälen får stanna mellan oss, säger Mikael Bergenheim till SVT Nyheter Värmland.

Han har varit slutenvårdschef i två år och axlade också rollen som särskild sjukvårdsledare under coronapandemin. Innan det har han länge jobbat som både kirurg och kirurgchef, och det är till läkarrollen han återvänder.

– Det fattas massa personal överallt och jag känner att jag gör som mest nytta att jobba som doktor igen, säger han och fortsätter:

– I grund och botten är jag kirurg. Det är ett fantastiskt jobb att gå tillbaka till.

Skarp kritik

Senast förra veckan fick Centralsjukhuset i Karlstad skarp kritik från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, där det bland annat pekades på bristen på vårdplatser och personal inom sjukvården. Och under måndagen svarade Region Värmland att de ser allvarligt på kritiken.

Slutar nästa år

Mikael Bergenheim slutar som chef för slutenvården i början på nästa år. Tillförordnad slutenvårdschef är Maria Berglund.

– Hon sitter redan nu på delad chefspost för slutenvården, vid sidan av Mikael, säger regionens presstalesperson Sofie Ernerudh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.