Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör bland annat elever och ministern för högre utbildning och forskning berätta vad de tycker om nya Minnebergsskolan i Arvika. Foto: SVT

Ministern hyllar nya högstadieskolan: ”Grattis Arvika”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen invigdes Arvikas nya högstadieskola Minnebergsskolan officiellt. Och specialinbjudna Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, var lyrisk efter att ha fått en rundvandring i skolan.

– Varmt grattis Arvika, säger hon.

Fokus när Minnebergsskolan har byggts har varit att lokalerna ska vara anpassade för att eleverna ska må bra och känna sig trygga – för att på så sätt kunna förbättra studieresultaten ytterligare.

Högstadiet är uppdelat i olika hemvister där de drygt 700 eleverna bland annat ska slippa förflytta sig över stora ytor men också för att kunna välja om de vill socialisera med andra elever eller kunna vara ifred.

Nöjda elever

Eleverna Nellie Varg, Edit Danielsson, Hanna Alsterdal och Lucas Ekberg fick vara med och klippa bandet vid invigningen och är hittills mycket nöjda med den nya skolan, precis som rektorn Maria Uppvall Fors och Matilda Ernkrans.

Se mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer