Stefan Bjuhr från Missing People Foto: SVT

”Tiden är en viktig faktor för att rädda liv”

Uppdaterad
Publicerad

Hela natten har de sökt efter mannen i trakterna kring Storfors. Nu ansluter nya medlemmar från föreningen i sökarbetet.

Missing People fick under gårdagskvällen in ett larm från polisen om att hjälpa till och söka efter den försvunne 83-åringen. Klockan 22:30 stod ett 40-tal sökare från föreningen redo att leta efter mannen.

– När vi började leta låg temperaturen på runt fem grader men sedan sjönk den snabbt och låg strax under nollan under natten. Så det har varit kallt och blött och vi har haft tappra medsökare som jobbat här hela natten, berättar Stefan Bjuhr,

LÄS MER: Stor sökinsats efter försvunnen 83-åring

Nya sökare ansluter

Nu klockan tio på förmiddagen får medlemmarna i föreningen nya sökområden tilldelade av polisen och kommer att fortsätta att leta.

– Vi sätter in de resurser vi får här och så hoppas vi att så många som möjligt kan komma i från sina eventuella jobb och så för att hjälpa till.

Foto: SVT

Tiden avgörande

Och man hoppas givetvis att hitta mannen vid liv.

– Tiden är en viktig faktor. Vi måste få ut så mycket folk som möjligt på kort tid nu för att verkligen kunna se till att rädda livet på den här personen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.