Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från polisens förundersökning och få en sammanfattning av fallet med sugardaddyn – serievåldtäktsmannen som lockade kvinnor till sitt hem i västra Värmland. Foto: Polisens förundersökning

Sugardaddyn dömd för ännu en våldtäkt i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Den norske serievåldtäktsmannen Markus Halvorson har dömts för ytterligare en våldtäkt, denna gång i Norge. Han dömdes till sex månaders tilläggsdom i Oslo Tingsrätt.

Våldtäkten inträffade i februari 2019. Kvinnan och Markus Halvorson fick kontakt via en sugardatingsajt, där han presenterade sig som en affärsman som ville betala för kvinnans umgänge när han var i Oslo.

När han skulle betala kvinnan för dejten så övertalade han henne att följa med upp till hans lägenhetshotell. Där knuffade han ner kvinnan i sängen och drog av henne kläderna.

Sugardaddyn och hans offer

Markus Halvorson nekar till våldtäkten och hävdar att de haft sex i samtycke.

Dömd för flera våldtäkter i Sverige

Halvorson är sedan tidigare dömd för 13 fall av våldtäkt av Hovrätten för västra Sverige. Flera våldtäkter ägde rum i hans hem i västra Värmland.

I samband med en granskning av SVT så berättade ytterligare 16 kvinnor, från bland annat Stockholm, Göteborg och Oslo, att de också blivit utsatta för övergrepp av den norske sugardaddyn. Men till skillnad från offer i andra domar har de inte haft någon kontakt med polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sugardaddyn och hans offer

Mer i ämnet