Misstänkt granat hittad i Hagfors

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt farlig granat har hittats i en fastighet i värmländska Hagfors. Granaten härrör enligt polisen sannolikt från andra världskriget. Polisens bombskydd i Stockholm har nu kallats in för att ta hand om granaten.

Granaten hittades i en fastighet i Hagfors och bars då ut på grusplanen framför huset. Något som polisen i Värmland starkt avråder från.

– När man hittar föremål som kan vara farliga vill vi att man inte flyttar på den, utan istället tar kontakt med oss, säger Stefan Wickberg, presstalesman på polisen i Bergslagen.

Däremot är det bra om man tar en bild på föremålet så att polisen lättare på distans kan identifiera och bedöma eventuella risker.

Från andra världskriget

Bilder har tagits på det här föremålet, och enligt polisens bombskydd rör det sig sannolikt om en granat från andra världskriget.

– Enligt en första analys är granaten troligen ofarlig, men polisens bombskydd i Stockholm vill ändå ta hand om den, och kommer till Hagfors antingen under måndagskvällen eller tisdagen, säger Stefan Wickberg.

Grusplanen utanför huset är nu avspärrad i väntan på att polisens bombskydd ska ta hand om den misstänkta granaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.